Dagens produkter - juleverksted + oppskriftEtter skolen i dag klødde det i fingrene etter å hekle. For øyeblikket holder jeg på med et lappeteppe, men det mangler jeg motivasjon for å fortsette på. Så derfor måtte jeg begynne med jakten på nye oppskrifter jeg kunne tenke meg å prøve ut. Jakten havnet fort på julepynt. Alt fra nisser, reinsdyr, julekuler og engler, men følte jeg ikke fant noen jeg virkelig ville lage. Men, så fant jeg oppskrift på små søte julestrømper, eller sokker om du vil. Disse er også suverene til å lage en egen julekalender, om man ønsker det.

Her er sokkene jeg lagde: 


 

Jeg brukte gjestal bomull sport. Et garn jeg er veldig glad i, da det er solid, sterkt og ikke "fliker" så lett som mye annet garn.  

 

Hekleoppskrift på julestrømer:

Oppskriften er nokså enkel, men en burde ha litt erfaring, da det er litt smått og kronglete. Jeg brukte 2,5 mm heklenål. Om man vil ha sokken større kan man bruke større heklenål. Anbefaler å bruke størrelsen som er anbefalt til garnet, pluss/minus noen mm går bra.  lm = luftmaske, kjm = kjedemaske, fm = fastmaske.

Legg opp 5 lm. Sett sammen til en ring med en kjm. 

  1. 10 fm i ringen.
  2.  2 fm i hver maske. = 20 fm
  3. Nå hekler du 8 runder med 1 fm i hver fm.
  4. Nå begynner man på helen av sokken. Hekle 10 fm, snu med 1 lm. 
  5. Hekle 10 fm, snu med 1 lm. Gjenta denne runden 4 ganger til. Totalt 6 runder på helen. Enden av helen syes sammen.
  6. På helen hekles det 12 fm (6 fm på hver side av det du sydde sammen), fortsett å hekle de 10 fm som ikke er helen. Disse hekles nå sammen for å fortsette oppover ankelen på sokken.
  7. Hekle 1 fm i hver fm = 22m totalt 10 runder. Her bytter jeg til hvit, slik at jeg får hvit kant på sokken. Da hekler jeg 4 runder med hvit kant. Om du vil ha sokken lengre, fortsetter du noen runder til du er fornøyd. 
  8. For å lage hanken på sokken gjorde jeg slik = 20 lm, fm i neste fm, 1 kjm. Fest tråden og sokken er ferdig.

Denne oppskriften er opprinnelig på engelsk og jeg har gjort noen forandringer etter eget ønske på den oppskriften. Om det var vanskelig å forstå min forklaring uten bilder, finner du orginaloppskriften her..

 

Én kommentar

Eva-Mette

19.11.2014 kl.23:53

De var utrolig søt! Må nok prøve meg på et par sånne ;-)

Skriv en ny kommentar

Kristine <3

Kristine <3

24, Drammen

Hei, jeg heter Kristine, er 24 år og kommer fra Drammen.. Om dagen bor jeg sammen med min mann og det trives jeg kjempegodt med. Vi giftet oss i 2012. For øyeblikket studerer jeg..

Kategorier

Arkiv

hits